Energiforskning nedprioriteres

0

En økonomisk nedprioritering af energiforskning vækker bekymring blandt branchefolk.

Danmark har førertrøjen på, når det kommer til energieffektivitet og grøn energi. Alligevel der i 2017 kun afsat halvt så mange offentlige midler til energiforskning, som der var i 2010, skriver Ingeniøren.

Siden 2015 er det statslige tilskud til energiforskning, -udvikling og -demonstration faldet fra cirka 800 millioner kroner til knap 500 millioner kroner i 2016/2017. Sammenlignet med 2010/2011, hvor tilskuddet nåede mere end 1 milliard kroner, er der tale om en halvering i 2017.

Et kig på finanslovens fremskrevne bevillinger fra 2018-2020 vækker bekymring i branchen. Den samlede bevilling står nemlig til at skrumpe yderligere: Fra 500 millioner kroner til knap 250 millioner kroner.

Kim Nøhr Skibsted, kommunikationsdirektør i Grundfos, er nervøs ved udsigten til regeringens fortsatte besparelser på området.

“Vi har en unik førerposition i verden på energiområdet med mange store virksomheder. Men toneangivende nationer som Indien, Kina og USA har også set lyset og kaster langt flere penge ind i forskning og udvikling af energiteknologier, og derfor risikerer vi at miste momentum og blive overhalet”, udtaler han til Ingeniøren.

Del!

Om forfatteren

Vibeke Olufsen

Vibeke Olufsen er sekretær hos VELTEK

Comments are closed.