Energistyrelsen debuterer til VVS 2015

0

Energistyrelsen deltager for første gang i VVS-messen, hvor de på Energiens Torv vil informere om den nye energimærkning for blandt andet varmepumper, kedler og vandvarmere. Også Videncenter for energibesparelser i bygninger lægger vejen forbi Odense.

Energioptimering og energibesparelse er et emne, som både fagfolk og forbrugere har stor gavn af at få på dagsordenen, så energiforbrug, CO2-udledning og omkostning kan reduceres. VVS’15 har derfor sat fokus på netop dette tema og giver fagfolk mulighed for at mødes og diskutere, hvordan branchen sammen kan finde løsninger til at opnå de ønskede besparelser. I år debuterer Energistyrelsen på messen.

– Vi deltager, fordi vi vil fortælle om den lovgivning, som snart bliver aktuel for mange både leverandører og udførende i branchen. Vi ser i høj grad frem til at få kontakt til folkene i branchen, og vi ønsker at få en dialog med både udstillere og besøgende ansigt til ansigt, udtaler Bjarke Hansen fra Energistyrelsen.

Bjarke Hansen holder på Energiens Torv oplæg om den nye energimærkning af varmepumper, kedler, vandvarmere m.v., der bliver gældende fra september 2015.

– Den nye energimærkning sørger for, at der stilles samme krav til produkterne i hele EU. Det bliver altså leverandørerne, som skal være ansvarlige for energimærkningen, men f.eks. VVS-installatørerne får også et ansvar, som vi kan hjælpe dem med at håndtere, fortæller Bjarke Hansen.

Videncenter på Energiens Torv

Der er også mulighed for at høre en anden ekspert fra Energistyrelsen, på området, når Kai Borggren fra Videncenter for energibesparelser i bygninger fortæller om de nyeste trends inden for energioptimering og konkrete værktøjer, som gør det lettere at styrke kompetencerne og sælge den rigtige energiløsning.

– Jeg ser frem til at komme til VVS’15 og møde de mange fagfolk, som er interesseret i at høre nyt og følge med i, hvad der sker på området. Jeg vil især have fokus på hybridløsninger, som involverer mange typer af installationer og komponenter. Samtidig vil jeg give tilhørerne nogle værktøjer, som sikrer, at man efterlever lovgivningen, siger Kai Borggren.

Videncenter for energibesparelser i bygninger har eksisteret siden 2009 og hører ind under Energistyrelsen. Videncentret samler og formideler viden om konkrete og praktiske muligheder for at reducere energiforbruget i bygninger og sørger for, at byggeriets parter opnår flere kvalifikationer og nye værktøjer, som f.eks. besparelsesberegner og BR-værktøj. Disse initiativer sker for at sikre energibesparende tiltag i bygninger i hele landet.

Programmet for Energiens Torv offentliggøres i den nærmeste fremtid på www.vvs15.dk

Fakta:

  • VVS’15 er Danmarks største VVS-messe for professionelle fagfolk.
  • Der er gratis adgang for fagfolk til messen.
  • Deltagelse på Energiens Torv er gratis
  • VVS’15 arrangeres i samarbejde med den faglige organisation VELTEK. Derudover understøttes messen af en rådgivende messekomité med repræsentanter fra branchen.