Fornuftigt fundament og bedre konkurrencevilkår med ny GDV-ordning

0

Den nye, moderniserede bekendtgørelse for GDV-ordningen, som Trafik- og Byggestyrelsen har udsted i dag, den 1. juli 2016, hjælper branchen rigtigt godt på vej, mener VELTEK, der noterer sig en vellykket kulmination på dialogen med myndighederne.

Specielt i VELTEKs AVA Sektion (Armatur-, Vand- og Afløb) er der glæde over, at det er lykkedes at finde en løsning på de udfordringer, som lovgivningen omkring markedsføring og salg af byggevarer i kontakt med drikkevand, GDV-ordningen, har givet, siden dens indførsel i 2013.

”Den nye bekendtgørelse udgør et internationalt anerkendt fundament, som sikrer en forbedret konkurrence med vores nabolande. Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt har udvist stor lydhørhed og handlekraft i forhold til branchens argumenter for, hvorfor ordningen har haft svære levevilkår hidtil. Det giver os troen på, at vi også fremadrettet løser eventuelle udfordringer hurtigt og i samarbejde med hinanden”, siger Ole Sander, formand for AVA Sektionen og administrerende direktør i Damixa.

Digitalisering er fremtidssikring
VELTEK har siden ordningens indførelse i 2013 været i tæt med dialog med myndighederne og intensiverede ved årsskiftet sin indsats i håb om at nå til enighed om ordningens fremtid. Specielt to nye punkter i lovgivningen fremhæves som en betydelig forbedring af rammerne på området.

”Der er givet grønt lys for, at hollandske, tyske samt svenske godkendelser nu også gælder herhjemme, den såkaldte efterlevelsesordning. De sundhedsmæssige krav i disse lande er på niveau med de danske, så det høje, danske sundhedsniveau bliver altså fastholdt, samtidig med, at branchen bliver fri for at slås med danske særregler, som forringer konkurrenceevnen”, forklarer Per Rømer Kofod. Han fortsætter:

”Derudover bliver det frivilligt, om man som producent fremover ønsker at mærke sine produkter fysisk med GDV-logoet. Vi er fortalere for en digitalisering af mærkningen, eksempelvis ved at bruge en QR-kode i stedet, fordi det giver producenter og leverandører meget friere hænder i forhold til, hvilke informationer de kan videregive til forbrugeren af deres varer, og hvor hurtigt de kan opdatere informationerne. Vi ser muligheden for at digitalisere varemærkningen som en klar opgradering af servicen og en kærkommen fremtidssikring, og det er vores klare indtryk, at myndighederne også er positive over for denne udvikling”.