El-branchens fagmesse overgik alle forventninger

0

I tre dage summede hallerne af liv og entusiasme på EL & TEKNIK’24, hvor besøgende og udstillere fyldte messehallerne med energi og engagement. Med en besøgsrekord allerede på messens første dag og en total på imponerende 9.484 besøgende, overgik årets messe alle forventninger og tidligere rekorder. Denne succes skyldtes ikke mindst de mange engagerede udstillere, der bidrog med innovative løsninger og ny viden til en branche i rivende udvikling.

En historisk messe for elbranchen

Spørger man Per Rømer Kofod, Adm. Direktør i VELTEK, markerede EL & TEKNIK’24 sig som en milepæl for elbranchen. Messen, overgik alle tidligere besøgsrekorder, har vist en efterspørgsel på fagmesser, som aldrig før. “Det her er en kæmpe succes. Vi har et publikum, der skriger efter fagmesser, og fagligheden er virkelig høj,” udtaler Kofod under messen.

Anders Dalegaard, Afdelingschef i Green Power Denmark, beskriver stemningen på årets messe som utroligt positiv, både blandt udstillere og besøgende. “Hallerne summede af liv, og hele messen emmede af faglige diskussioner og nysgerrighed omkring fremtidens el-løsninger,” siger han. Entusiasmen og engagementet var gennemgående i alle 3 dage og understreger fagmessernes betydning for branchen.

Grøn omstilling og elektrificering i fokus

EL & TEKNIK er Danmarks største elfagmesse. Det er messen, man besøger, hvis man vil have et kig ind i, hvilke tendenser og teknologier, der kommer til at dominere den eltekniske fremtid.

“De største tendenser på EL & TEKNIK’24 lignede meget dem fra 2022, især den grønne omstilling,” fortæller Per Rømer Kofod. Han fremhæver elbilladere og varmepumper som nøgleelementer, der var centrale på messen, hvilket afspejler de grønne tendenser i Danmark.

Anders Dalegaard understreger, at fremtiden er elektrisk. “Messen bar tydeligt præg af, at der frem mod 2030 skal investeres massivt i elektrificeringen af Danmark. Dette sås i den brede vifte af udstillede produkter og besøgende.” Han bemærkede et særligt fokus på batterier, solcelleløsninger, ladeteknologi og el-infrastruktur.

Fagligt indhold og nye scener

Messen bød på en lang række af faglige indlæg fra både velkendte og nye oplægsholdere. Sikkerhedsstyrelsen var igen i år til stede på Fagligt Forum, hvor de i øjenhøjde med elektrikere og installatører talte om aktuelle udfordringer for branchen. “Der var kø ved indgangen, som der plejer at være,” siger Per Rømer Kofod.

Som en nyhed i år introducerede arrangørerne endnu en scene, Elektrificeringsscenen, som fokuserede på elektrificeringen af Danmark. Den nye scene blev modtaget med god interesse. “Det var en fornøjelse at opleve faglighed og ny viden sat i centrum på messens to scener,” siger Anders Dalegaard. Emner som Power-to-X og ladeinfrastruktur til tung transport trak fulde huse.

Kig frem mod 2026

Nåede du ikke at deltage i EL & TEKNIK’24, er der en ny chance i 2026. “Til dem, der ikke nåede at komme på messe i år, vil jeg faktisk være lidt fræk og sige: Det er bare ærgerligt”, siger Per Rømer Kofod med et glimt i øjet. ”Det positive er, at der er en chance igen om 2 år, hvor vi afholder EL & TEKNIK igen. Jeg tør næsten godt at love, at det bliver meget vildere – og det her var faktisk ret vildt”.

Han opfordrer alle interesserede til at sætte kryds i kalenderen den 5.-7. maj 2026, hvor EL & TEKNIK igen vil åbne dørene. Anders Dalegaard er enig og pointerer, at både gæster og udstillere, der missede muligheden i år, gik glip af noget stort – både fagligt og forretningsmæssigt.

EL & TEKNIK 2024 har igen i år vist sig at være mere end blot en messe; det har været et centralt samlingspunkt for elbranchen og en platform for fremtidens løsninger. Vi ser frem mod en endnu mere imponerende udgave i 2026.