Energispareordningen skal nytænkes

0

Markante skikkelser fra energi- og teknikbranchen og en række politikere var den 18. januar samlet for at komme med deres bud en fremtidig energispareordning.

Hvordan skal fremtidens energispareordning indrettes? – Det spørgsmål var omdrejningspunktet på gårsdagens konference arrangeret af TEKNIQ.

Mange aktører fra energi- og teknikbranchen var mødt op for at blive klogere på ønskerne til og udfordringerne for den kommende ordning. Ligeledes lagde flere politikere vejen forbi, og konferencen havde også deltagelse af Energi-, forsynings- og klimaminister, Lars Christian Lilleholt (V).

På konferencen var der både taler og paneldebatter blandt aktørerne, mens der var rig mulighed for at netværke mellem de øvrige deltagende.

Lars Christian Lilleholt ønsker en mere omkostningseffektiv ordning i fremtiden.

I 2018 vil regeringen forhandle en ny energiaftale på plads, og i den forbindelse skal der tages stilling til den eksisterende energispareordning til 1,5 mia. kr. om året.

Anderledes ordning i fremtiden

VELTEK var også repræsenteret blandt de fremmødte, og der kunne efter konferencen konstateres en enighed om, der er behov for en nytænkning af energispareordningen og behov for, at der gås helt anderledes til værks i forhold til den eksisterende ordning. For der er nemlig brug for en fremtidig energispareordning, hvis Danmarks skal nå målsætningen om at sænke det årlige bruttoenergiforbrug med 1,5 procent.

– Vi skal problemerne med den nuværende ordning til livs, og det tror jeg ikke, vi kommer med små justeringer. Vi er nødt til at tænke ordningen helt forfra, så vi får mest muligt for pengene, udtalte Energi-, forsynings- og klimaminister, Lars Christian Lilleholt (V).

Læs mere om TEKNIQ’s fem anbefalinger til en kommende energispareordning her