VELTEK Varme & VELTEK El
Energipriser og Balancemarked i Danmark
Når man taler om energiforbrug, tænker de fleste måske, at det kan være dyrt – og endda meget dyrt i nogle perioder. Derfor er det næsten blevet en nationalsport for danskerne at følge med i udviklingen i energipriserne for både el og gas. Men er vi klar over, at der kan tjenes penge ved at bruge energi på de rigtige tidspunkter? Eller ved helt at stoppe med at bruge energi?
På dette fælles medlemsmøde dykkede medlemmerne ned i, hvordan Smart Buildings kan indgå i balancering af elnettet, og om ladning af elbiler spiller en rolle. Varmepumper var også et omtalt emne: Bør man indtænke større buffertanke, end vi gør i dag? Eller skal energien lagres i bygningsdelene, styret af varmestyringen og energipriserne?
Indlægsholdere
Klaus Winther, Energinet
Camilla Palm Lethenborg, IBM
VELTEK Vand
Det Nye Drikkevandsdirektiv
Danmark skal implementere det nye Drikkevandsdirektiv. Men hvordan vil det komme til at påvirke medlemmernes nuværende GDV-godkendelser for byggevarer i kontakt med drikkevand? Og tilsvarende DK-Vand certifikater for de medlemmer, der leverer til vandforsyningen i infrastrukturen?
Sikkert er det, at Drikkevandsdirektivet vil få betydelig indvirkning på drikkevandet i Danmark – lige fra borehuller i infrastrukturen til tappested i bygningerne. Hvordan skal hvert medlem af VELTEK Vand forholde sig i den mellemliggende tidsperiode? Og er der andre områder, hvor Drikkevandsdirektivet kan udfordre branchens aktører?
Indlægsholder
Sten Kloppenborg, DANVA
VELTEK Ventilation
Rådet for Godt Indeklimas Emhætteundersøgelse: Hvad Virker i Praksis?
Rådet for Godt Indeklima præsenterede resultaterne af deres nye studie af emhætterne i 20 danske boliger. Hvordan har emhætterne præsteret i praksis? I studiet er der også gennemført interviews med brugerne – og hvilken oplevelse har de af deres emhætter, og hænger oplevelsen sammen med emhætterne målte effektivitet? I indlægget blev resultaterne af undersøgelserne præsenteret, som endnu ikke er offentliggjorte.
Indlægsholder
Kåre Press-Kristensen, Rådet for Godt Indeklima
Fra Ecodesign til ESPR – Nye Krav på Vej til Miljøvenligt Design for Bæredygtige Produkter
EU’s nye forordning om miljøvenligt design for bæredygtige produkter (Ecodesign for Sustainable Products Regulation, ESPR), trådte i kraft 18. juli 2024, og vil blive startskuddet til et langt større fokus på ressourceeffektivitet og cirkularitet for en række forbrugerprodukter og halvfabrikata. Medlemmerne fik præsenteret en overflyvning fra det tidligere Ecodesign-direktiv til ESPR, samt nye begreber som materialeeffektivitet, digitalt produktpas og PEF – samt den forventede udvikling med ESPR som rammer de kommende år.
Indlægsholder
Christian Holm Christiansen, Teknologisk Institut