Trafik-, Bygge-, og Boligstyrelsen på rundtur med VELTEK

0

Som led i VELTEKs samarbejde med myndighederne havde AVA-sektionen inviteret Trafik-, Bygge-, og Boligstyrelsen (TBST) med ud på en rundtur for at besøge nogle af de virksomheder, som producerer armaturer i Danmark.

Birgitte Lundblad, Kontorchef for Center for Byggeri og chef for GDV-området (udarbejdelse af bekendtgørelsen, godkendelsessekretariatet og markedskontrollen), var onsdag den 4. oktober på rundtur i armaturbranchen sammen med Per Rømer Kofod, adm. direktør for VELTEK, der i dagens anledning agerede turguide.

Turen gik til to producenter i forskellige segmenter af branchen; Toni Armaturer i Rødovre og FM Mattsson Mora (Damixa) i Odense. Hos begge producenter blev Birgitte Lundblad præsenteret for nogle af de produkter, som produceres herhjemme, mens hun fik et fyldestgørende indblik i de arbejdsprocesser, som ligger forud for det færdige produkt.

Birgitte havde med glæde takket ja til invitationen fra AVA-sektionen, da hun selv havde et ønske om at se, hvordan den branche, som styrelsen regulerer, arbejder i praksis i Danmark.

Turen var en udbytterig dag for både TBST og for branchen, hvor erfaringer og indsigt kunne udveksles. Det er oftest langt nemmere for begge parter at tale om de udfordringer, som reguleringen giver, når man er til stede der, hvor regler omsættes til produkter.

Fra VELTEKs side håber vi på, at styrelserne (også på andre fagområder) vil være interesseret i at komme ud og se, hvordan producenter arbejder i Danmark.