VELTEK og OCC investerer i branchens fremtid

0

VVS-branchens fremtid er en vigtig investering – for selv de mest fantastiske komponenter og løsninger er ikke meget værd alene. Det er i kombinationen mellem teknologier og faglighed, at løsningerne for alvor får værdi, og derfor er branchens unge talenter et vigtigt fokusområde. Det er dem, der skal skabe fremtidens værdifulde løsninger.

Som noget nyt på VVS-messen i år har VELTEK og Odense Congres Center for første gang uddelt et legat på 15.000 kr. til et ungt menneske under uddannelse. Legatet er målrettet unge talenter, der er nysgerrige på deres specifikke områder og ikke mindst driver passionen for faget i de fora, de engagerer sig i. Som en vigtig egenskab hos en legatmodtager har man i år også kigget på, hvordan de unge mennesker fagligt formår at samtænke og anvende VVS-teknologier til at fremme den grønne omstilling og/eller løsninger i VVS-branchen.

Den første nogensinde

Som den første nogensinde til at modtage VVS-messens legat for unge talenter under uddannelse, fik Simon Plauborg overrakt 15.000 kr. og et anerkendende skulderklap på VVS-messens første dag, studiedagen. Simon er under uddannelse som VVS-Energispecialist fra Herningsholm Erhvervsskole og Gymnasier, og er bl.a. også vinder af både skolemesterskab, regionsmesterskab samt Danmarksmesterskabet i Skills 2023.

”Legatet fra VVS-messen er jo en af de større priser. Det er virkelig stort at blive anerkendt af fagfolk, som har forstand på det, jeg engagerer mig i. Det er en fed titel at få, og et stort skulderklap fra dygtige folk i branchen”, fortæller Simon Plauborg med et stort smil efter overrækkelsen på studiedagen til VVS-messen.

Målrettet og kvalitetsbevidst

Af Kenneth Østergård Lauritsen, Uddannelsesleder i VVS på Herningsholm Erhvervsskole og Gymnasier, bliver Simon beskrevet som en målrettet ung mand, der flyttede hjemmefra som 17-årig for at få den læreplads, han drømte om hos Haaning VVS. Simon går utrolig meget op i sit arbejde – han er kvalitetsbevidst, perfektionistisk og ser en dyd i det gode håndværk. Simon er en rollemodel for fremtidige elever i uddannelsen, og er meget engageret i at sprede budskaber om, hvor fed VVS-uddannelsen er.

”Man kan jo ikke lade være med at smile på læben over at have vundet så fint et legat. Det var noget af en overraskelse, og ikke noget, jeg lige havde regnet med”, siger Simon.

Rammer klokkeklart på udvælgelseskriterierne

Simon engagerer sig i at sprede budskabet om mere bæredygtigt byggeri ved at samarbejde bedre om byggeriet. Han deltog ligeledes i Lærlinge og elevmesse 2023 i Billund kommune, hvor han sammen med 2 andre DM i Skills vindere har inspireret andre unge mennesker til at blive håndværkere – og specielt VVS’er. Simon er dygtig til at tænke i VVS-teknologiske løsninger, der kan fremme den grønne omstilling og bæredygtige løsninger i VVS-branchen.

”Simon vinder legatet, fordi han rammer klokkeklart på de udvælgelseskriterier, som vi gerne ser, at legatmodtageren har. Simon har fokus på den grønne omstilling, deler sin motivation for faget med andre – han er en god rollemodel for branchen, hvilket vi støtter op om som arrangører af VVS-messen og i samarbejde med Odense Congres Center”, fortæller Per Rømer Kofod, Adm. Direktør for VELTEK og medarrangør af VVS’23.

Og pengene lander på et tørt sted for Simon Plauborg – en ung studerende med mange faste udgifter: ”Pengene skal indtil videre placeres på en opsparing, indtil jeg ved, hvad legatet skal gå til”, tilføjer han.