VOLA vinder DIRA Automatiseringsprisen 2020

0

Et unikt samarbejde mellem to VELTEK-medlemmer på tværs af tekniske fagområder sikrede, at VOLA kunne lade sig kåre som vinder af DIRA Automatiseringsprisen 2020.

Imponerende, inkluderende og ikke mindst inspirerende. Det er nogle af de ord, som juryen bruger om dette års vinder af DIRA Automatiseringsprisen.

DIRA Automatiseringsprisen gik i år til VOLA, der med installationen af ni mobile robotter i kombination med et moderne højlager har sat fokus på fleksibilitet og hurtig omstilling af produktionen.

Automatiseringen gør, at VOLA i praksis har one-piece flow og derfor kan levere produkter ud af huset samme dag, som bestillingen kommer. Samtidig har medarbejderne nu et bedre arbejdsmiljø med blandt andet færre tunge løft. Og det viser sig på kvaliteten, fordi antallet af fejl er faldet markant.

– Vi har igennem en række år haft en stor vækst, og i den forbindelse havde vi brug for nogle nye faciliteter for at kunne følge med i den her vækst. I stedet for blot at bygge en traditionel produktionshal og udvide det eksisterende, så har vi valgt at retænke hele den måde, som vi kommer frem med materialer til vores montagestationer på, har Peder Nygaard, Fabriksdirektør ved VOLA og bestyrelsesmedlem i AVA-Sektionen, tidligere fortalt med indstillingen til nomineringen af prisen.

Samarbejde mellem to VELTEK-medlemmer

Hele omstillingen i produktionen har VOLA lavet i samarbejde Cestek Automation og et andet medlem af VELTEK og Den Elektiske Sektion, Omron, hvoraf sidstnævnte var dem, der indstillede VOLA til prisen.

Derfor stod Peder Nygaard, og salgschef hos Omron, Torben Jansen, i dag på scenen og kunne modtage prisen sammen som et perfekt eksempel på den synergi, der kan opstå mellem de tekniske brancher, som VELTEK repræsenterer.

Om selve løsningen hos VOLA fortæller Torben Jansen:

– Det specielle her er, at vi har kigget på hele flowet fra varelager til færdige vare, udlevering og samply og har taget højde for alle processer igennem hele linjen, hvor mobilrobotterne så er nogle af nøglemedarbejderne til at få det hele til at fungere.

Et stort tillykke med prisen fra VELTEK.