Branchen takkede Claus Witt med fornem afsked

0

VELTEKs tidligere formand Claus Witt afholdt den 28. september afskedsreception, hvor mange nuværende og tidligere kollegaer, kunder og samarbejdspartnere fra branchen var mødt op for at takke Claus Witt for hans store indsats i branchen gennem næsten fire årtier.

Kaptajnen og en sand legende i Grundfos har efter 37 år valgt forlade koncernen for at starte et nyt kapitel i sin allerede flotte erhvervskarriere. Sådan lød nogle af mange rosende ord, som blev givet til Claus Witt, tidl. Direktør i Grundfos DK A/S og tidl. formand for VELTEK, da Claus Witt afholdt afskedsreception i Bjerringbro den 28. september.

Der var et flot fremmøde af nuværende og tidligere kollegaer, kunder og samarbejdspartnere til receptionen.

Mange anerkendende taler og anekdoter blev fortalt

På dagen blev der både holdt taler og fortalt mange anekdoter om Claus Witts tid i Grundfos. Blandt andet kunne Lasse Mikkelsen, Salgsdirektør i Grundfos DK, berette, at Claus Witt i sin tid som direktør både har formået at styrke kerneforretningen i Grundfos og skabe markant vækst.

Han er synonym med stabilitet og har stor tiltro til sine egne medarbejdere, som han har vist ved at rekruttere og forfremme medarbejdere internt. Claus Witts helt store styrke er også, at han er i stand til at sætte det rigtige hold og skabe en sund kultur omkring ham, kunne Jan Warrer, nuværende adm. Direktør i Grundfos DK, fortælle.

Fælles for alle taler var, at Claus Witt igennem samtlige 37 år altid har været en loyal medarbejder, karismatisk og rolig leder med en næse for en god forretning. Det sidste ses også i, at Grundfos DK har oplevet en vækst på 60 procent i årene med Claus Witt i spidsen – vel at mærke med næsten det samme antal medarbejdere.

Stående bifald

Til sidst tog en berørt Claus Witt selv ordet og takkede for det flotte fremmøde. Rejsen til direktørposten i Grundfos DK har været lang og startede i 1981 med, at Claus Witt fik et afslag på et job som medarbejder i Teknisk Marketing.

Han fik dog jobbet på et afbud og herefter tog karrieren fart. Især tiden i Japan fra 1990-1994 og den senere oprettelse af Grundfos DK står stærkt for ham. Talen blev efterfulgt af et langt stående bifald.

Claus Witt har valgt at fratræde sin stilling for at have mere tid til familien, men vil stadig have kontakt til erhvervslivet gennem flere bestyrelsesposter i små- og mellemstore virksomheder.

Claus Witt træder tilbage for at få mere tid til familien og varetage flere bestyrelsesposter.

Om Claus Witts karriere

Claus Witt er 62 år og uddannet civilingeniør og har en HD i afsætning. Han startede hos Grundfos tilbage i 1981 som medarbejder i Teknisk Marketing. Her blev han hurtigt afdelingsleder og skiftede senere til produktchef. I 1990 rykkede han til Grundfos Japan og fire år senere vendte han tilbage til Bjerringbro som salgsdirektør for koncernens motorsalg.

Siden 1999 har han varetaget jobbet som henholdsvis salgsdirektør og adm. direktør for Grundfos’ danske salgsselskab og har i en periode ligeledes været ansvarlig for hele det nordiske salgsområde.

Ved siden af Grundfos har Claus Witt bestridt formandsposten for VELTEK over flere omgange samt for organisationen Dansk Miljøteknologi.