Bygninger spilder energi i ensomhed

0

En arbejdsgruppe under Leverandørudvalget i Den Eltekniske Sektion har til opgave at promovere fire udvalgte energibesparende områder i vores bygningsmasse – og første debatindlæg er netop udgivet i Licitationen.

Indlægget fra arbejdsgruppen sætter fokus på behovet for løbende service af de tekniske installationer, da man alt for ofte oplever, at mangelfuld indregulering og justering af de tekniske installationer betyder, at energiforbruget i mange bygninger er højere, end det burde være.

Læs hele debatindlægget her

Om arbejdsgruppen

En arbejdsgruppe under TEKNIQ Arbejdsgiverne (arbejdsgiver- og erhvervsorganisation for el-, vvs-, industri- og smedebranchen) har til Klimapartnerskabet for bygge- og anlægssektoren afleveret forslag til 14 initiativer, der vil reducere Danmarks CO2-udledning markant gennem effektiviseringer og optimeringer af bygninger og bygningsdrift. En række af initiativerne forventes at blive gennemført grundet tilstrækkelig politisk og branchemæssig opmærksomhed på området, mens andre initiativer forventes at blive set bort fra og kræver en stærk og understøttende kommunikationsindsats.

Derfor arbejder en nedsat arbejdsgruppe under Leverandørudvalget med at promovere fire energibesparende potentialer i bygningmassen.

De fire områder er: 

  • Styrk løbende service af bygninger og deres tekniske installationer
  • Sæt fokus på bygningers totaløkonomi
  • Styrk intelligent styring af bygninger – inklusiv deres energiforbrug
  • Optimer de tekniske installationer gennem energirenoveringer