VELTEK takker for et intenst år med rekordhøjt medlemstal

0

VELTEK gik ind i 2021 med en noget bitter smag i munden, for efter planen skulle året skydes i gang med afholdelsen af El & Teknik 2020 i januar, som vi havde flyttet fra april 2020 grundet COVID-19’s ankomst til Danmark. Ved årsskiftet havde COVID19 igen omklamret Danmark, og derfor blev El & Teknik messen endnu engang udskudt og denne gang helt til 2022, hvor vi nu ser frem til at samle elbranchen i Odense Congres Center. El & Teknik 2022, der afholdes den 3. – 5. maj, byder på nye udstillere men også tidligere udstillere, som vender tilbage til messen igen.

VVS’21 fik en langt bedre skæbne end El & Teknik messen, selvom VVS’21 ikke kunne afholdes i foråret og derfor blev flyttet til efteråret. VVS’21 blev en positiv og solid genstart af VELTEKs messeaktiviteter – læs mere i nyhedsbrevet!

VELTEK er i rivende udvikling både fagligt og på medlemssiden. Vi har aldrig været så mange medlemmer som nu, hvor medlemstallet har rundet 130. Det er især VELTEK Ventilation og VELTEK Varme, der oplever medlemstilgangen, og i varmesektionen er det hovedsageligt varmepumpeleverandører, som har fundet vej til VELTEK-fællesskabet. Velkommen til alle nye medlemmer!

I VELTEK har vi to vigtige kommunikationsopgaver. Den ene opgave er kommunikation til politikere og myndigheder i forbindelse med interessevaretagelse for fagsektionerne og VELTEK. Den anden opgave er kommunikation, så vi sikrer, at medlemmerne er klædt på til at imødegå nuværende og kommende regelændringer og myndighedskrav. Forsamlingsforbud og periodiske nedlukninger af Danmark gjorde det vanskeligt at samle medlemmerne til informationsmøder. Målrettede webinarer blev derfor en effektiv løsning – læs mere i nyhedsbrevet om de muligheder som følger med webinarer.

Selv vores øjesten, VELTEKs Årsdag, hvor vi mødes og netværker på tværs af fagsektionerne sammen med vores samarbejdspartnere, måtte vi i 2021 gennemføre som et webinar. Moderator Nikolaj Sonne førte indlægsholdere og paneldebattører igennem en spændende eftermiddag i et grønklædt kælderstudie i Søborg. Det var en rigtig god oplevelse med mange deltagere bag skærmene rundt i hele landet, men det kan dog på ingen måde måle sig med vores fysiske årsdage. I 2022 afholder vi igen en fysisk årsdag, så sæt allerede nu kryds i kalenderen den 9. juni.

Det er generelt gået godt på alle de fagområder, som VELTEKs fagsektioner dækker, også efter COVID-19’s indtog i Danmark. Vi har alle hørt om den globale råvaremangel samt manglen på mikrochips, som rammer bredt i rigtig mange brancher, samt udfordringer med at få fragtet varer rundt på kloden. VELTEK har på den baggrund udarbejdet en medlemsundersøgelse på leveringssituationen, som du kan læse mere om inde i nyhedsbrevet.

Jeg vil med disse ord sige en stor tak til alle VELTEKs medlemmer og samarbejdspartnere for 2021 og velkommen til 2022, hvor VELTEK tager fat på nye opgaver – et par af dem er nævnt i nyhedsbrevet.

Per Rømer Kofod, adm. direktør