Viruspartikler kan fragtes via luftstrømme fra aircondition viser ny forskning

0

Uanset om coronavirus er luftbåren eller ej, viser en undersøgelse, at luftstrømmen fra ventilationssystemer sandsynligvis påvirker smittespredningen.

Dråber med viruspartikler kan fragtes via luftstrømme fra aircondition, og på den måde smitte med coronavirus. Det er konklusionen i en forskningsartikel, der er offentliggjort af det amerikanske CDC (Centers for Disease Control and Prevention), der har ansvaret for folkesundheden i USA.

– Vi konkluderer at aircondition styrker dråbe transmissionen. For at undgå smittespredning i restauranter, anbefaler vi at øge afstanden mellem bordene og forbedre udluftningen, skriver CDC i forskningsartiklen.

Forskerne bag artiklen undersøgte virusspredning blandt gæsterne på en kinesisk restaurant i Guangzhou. Her bragte en gæst smitten videre til flere andre gæster. Restauranten havde ingen vinduer, og udluftningen foregik via aircondition. 10 ud af 91 personer i restauranten blev efterfølgende syge, og de smittede sad alle i den samme luftstrøm fra det samme airconditionanlæg.

Forskningsartiklen kan tilgås her

Læs også Ingeniørens artikel om sagen her