VVS’23 slår besøgsrekord

0

Tre travle dage med masser af besøgende og en fuldstændig udsolgt messe betyder, at årets VVS-messe slår besøgsrekord. Faktisk slog messens andendag også alle rekorder for antallet af besøgende på én dag.

VVS-messen i Odense Congress Center kunne endnu engang tiltrække rekordmange besøgende. Helt præcist lagde 9.570 besøgende vejen forbi VVS’23. I løbet af de tre dage gav udstillerne også udtryk for, at det har været både nye, relevante og de helt rigtige besøgende, de mødte på standene.

Årets messe var fuldstændig booket med flere end 180 udstillere, og allerede i marts kunne VELTEK og OCC melde ud, at den populære messe var udsolgt. Udstillerne til VVS’23 havde gjort meget ud af standene i de fire haller, hvor man i år så, at mange af standene var større end nogensinde.

“Det har været tydeligt, at udstillerne har lagt meget arbejde og stor omtanke i deres stande. Samtidig glæder jeg mig over, at fagligheden har været i højsæde på årets VVS-messen. Jeg tror også, at det er derfor, at vi har kunnet tiltrække de rigtige besøgende. Derfor kan jeg kun sige, at VVS-messen er tilbage på det niveau, som messen altid har været kendt for og med en besøgsrekord, vi kun kan være stolte af”, siger Per Rømer Kofod – adm. direktør i VELTEK.

Medarrangør og eventchef, Morten Ihlow fra Odense Congress Center, roser også årets udstillere, som er lykkedes med at tiltrække besøgende af høj kvalitet.

“Vi kan ikke andet end at være meget glade for og tilfredse med årets messe. Udstillerne har virkelig gjort meget ud af det, og det er blevet honoreret af de besøgende, hvor vi i år har slået besøgsrekord. Som arrangør kan vi skabe rammerne, men det er udstillerne, som skaber messen og det må man sige, at de har gjort til VVS’23”, siger Morten Ihlow.

Dag 2 på VVS’23 slog alle rekorder
I løbet af alle tre dage under VVS’23 var der travlhed at spore på standene, hvor de mange motiverede udstillere havde travlt med at tale med interesserede besøgende. Alligevel blev andendagen på årets VVS-messe en dag, som både udstillere og arrangørerne vil huske.

Her havde VVS-messen for første gang nogensinde flere end 4.000 besøgende på én dag. Helt konkret havde 4.136 besøgende lagt vejen forbi messen i Odense, hvilket cementerede, at VVS-messen er Skandinaviens største VVS-messe.

Varmestyring bliver mere intelligent
Én af højdespringerne på VVS’er var varmepumper, ligesom der var stor interesse for fjernvarmeunits.

”Det er interessant at se, hvordan varmestyring udvikler sig. Mange varmesystemer er i dag styret af en vis form for intelligens, der henter data om vejrudsigter. Lige nu er temperaturen måske 2 grader, der er overskyet og vinden er 2 m/s fra vest; men vejrudsigten fortæller, at vi kan forvente en temperatur på 12 grader, solskin og en kraftig vind fra sydøst inden for fem timer. De informationer bruger varmestyringen til at indrette varmefordelingen, så den specifikke bygning får det optimale indeklima sammenholdt med brug af energi”, fortæller Per Rømer Kofod.

På Fagligt Forum kunne eksperter præsentere faglige emner på oplæg af 30 minutter varighed. Flere af oplæggene samlede mere end 100 tilhørere, og særligt populære var oplæggene om ventilation samt skylning af rørinstallationer for at forebygge legionella og andre former for kontaminationer.

Per Rømer peger endvidere på, at danske messer har en stor CO2-mæssig fordel i forhold til internationale messer: ”Det giver langt mindre klimabelastning for danske virksomheder og fagfolk at udstille på og besøge en dansk messe fremfor en tysk, italiensk eller amerikansk messe”.

Sæt allerede nu kryds i kalenderen til VVS’25

Nicolai Garde-Dinesen, der er sektionschef for VELTEK Vand, bemærkede, at messen bød på en del nye leverandører af vandhaner, og at fagligheden både blandt udstillere og besøgende var høj. ”Vi har indgået et samarbejde med IDA Energi, og det betød flere ingeniører på messen end, vi tidligere har oplevet. Vi overvejer nu om, vi skal arbejde på også at tiltrække arkitekter til næste udgave af messen”.

I løbet af de tre dage oplevede arrangørerne stor interesse blandt udstillere for at sikre sig en stand til den kommende VVS-messe i 2025. Derfor er der allerede flere forhåndstilmeldinger til næste messe, som bliver d. 21. – 23. maj 2025 i Odense Congress Center.

”Nu skal vi gennemgå evalueringerne fra udstillerne og besøgende, inden vi går i gang med planlægningen af den næste VVS-messe. Mest af alt glæder vi os over, at VVS-messen er tilbage på det velkendte spor med rigtig mange glade og relevante besøgende, fagligheden i fokus og de helt rigtige udstillere til at repræsentere branchen. Med en så flot messe, som vi har haft her i 2023, så er forventningerne til VVS’25 allerede høje, siger Per Rømer Kofod.