ETIM 9.0 er på vej – husk at deltage på VELTEKs ETIM webinar

0

Den internationale ETIM-standard for produkters tekniske masterdata, ETIM 9.0, udkommer som forventet den 1. november 2022. Det er her vigtigt, at VELTEKs medlemmer kontakter vores ETIM-sekretariat med input til ændringer i modellen så hurtigt som muligt – også hvis det gælder oversættelsesopdateringer eller nye synonymer for udvalgte ETIM-klasser. Således har vi tid til at drøfte ændringerne og få dem godkendt via ETIM International.

VELTEK forventer, at alle ændringer og opdateringer vil være godkendt af ETIM international inden sommerferien 2022. Fremover er det ETIM International’s hensigt, at faste versioner udkommer med to års mellemrum.

Ny studentermedarbejder hjælper med oversættelser, synonymer og udbygning af ETIM-modellen

I ultimo september havde maskinmesterstuderende Mathias Korsgaard Steinlein første arbejdsdag på VELTEK kontoret. Mathias har en bred teknisk indsigt i mange af de områder VELTEK beskæftiger sig med og har været en uvurderlig hjælp til at færdiggøre den danske oversættelse af ETIM-modellen.

Vi er rigtigt glade for hjælpen fra Mathias, og vi ser frem til at kunne bruge hans hjælp og kompetencer frem til sommeren 2022, hvor Mathias nærmer sig afslutningen på sit studie.

Medlemmerne er velkomne til at kontakte Mathias direkte, hvis der er input til oversættelser og synonymer. Skriv til Mathias på hans mail som er: mks@veltek.dk

VELTEK afholder webinar om ETIM den 16. marts 2022 kl. 15:00-16:30 – tilmeld dig allerede nu ved at skrive til Vibeke Olufsen, vo@veltek.dk

Der er stigende interessere for ETIM blandt VELTEKs medlemmer. Fordelene ved at implementere modellen i egne systemer og i dataudvekslingen med kunder og samarbejdspartnere er tydelige. Dog oplever vi, at mange medlemsvirksomheder har de samme spørgsmål til, hvordan ETIM fungerer, hvad VELTEK kan hjælpe med, og hvorledes man får implementeret ETIM i hverdagen.

VELTEK afholder derfor et webinar om ETIM – særlig målrettet medlemmer som har mindre kendskab til ETIM og som måske overvejer at benytte modellen fremadrettet. Men alle interesserede medlemmer er naturligvis velkomne til at deltage.