ETIM-bølgen ruller – to VELTEK-medlemmer fortæller om deres erfaringer

0

Solar og ABBs erfaringer med ETIM er blevet udgivet i Installations Nyt-magasinet i hhv. november og december og flere testimonials er på vej.

Sekretariatet i VELTEK har i samarbejde med flere medlemmer produceret en række testimonials. Formålet med disse er at informere om ETIM standarden i Danmark for alle interessenter, give markedet en dybere indsigt i fordele og værktøjer samt medlemsvirksomhederne en mulighed for at fortælle lidt om egen virksomhed og brugen af ETIM.

ETIM er en international model for klassifikation og digital udveksling af tekniske produktdata på tværs af hele værdikæden, og i de senere år er ETIM-bølgen for alvor begyndt at rulle, idet flere og flere virksomheder har fået øjnene op for de gevinster, der kan høstes ved brug af modellen.

Den første artikel blev trykt i november, og i denne fortæller Solar om deres virksomhedshistorie og deres erfaringer med ETIM. I artiklen fremhæver Lars Vodder, Produktgruppechef hos Solar, hvordan ETIM giver dem og deres leverandører en fælles kogebog at agere efter, som sikrer, at begge parter får en hurtig og effektiv udveksling af produktdata.

Derudover sikrer ETIM en struktur i Solars data, som giver deres kunder en ensartet oplevelse, når de handler i deres webshop. Til slut pointerede Lars Vodder, at Solar er begyndt at stille krav til flere leverandører om at levere ETIM-data inden for en overskuelig periode.

Læs Solars testimonial her

I december-udgaven af Installations Nyt bliver læserne gjort klogere på ABBs erfaringer med ETIM. I denne fortæller Klaus Lund, Afdelingschef for lavspændingsmateriel hos ABB A/S, hvordan ETIM eksempelvis har gjort det lettere at afsætte deres produkter til grossisterne, som før var mere selektive omkring, hvilke produkter de tog ind.

Klaus Lund fortæller også, at ABB nu sender ensartede produktdata med højere kvalitet og frekvens samt lavere fejlrate end nogensinde før, og at ETIM hjælper producenterne med at holde styr på deres produkters life cycle.

Læs ABBs testimonial her

Flere testimonials vil følge i det kommende år, så følg med her i VELTEKs nyhedsbrev og på ETIM Danmarks LinkedIn-side.

Kontakt også gerne Lennart Østergaard, hvis du vil vide mere om ETIM og de fordele et medlemskab af VELTEK kan give virksomheden under og efter implementeringen af ETIM.