Varmepumpetilskud bliver mindre til september

0
Næste runde af Bygningspuljen bliver med et varmepumpetilskud i omegnen af 19.000 kroner for et gennemsnitligt hus. Det er 9.000 kroner mindre, end første ansøgningsrunde sidste efterår.

Tilskuddet til den nye varmepumper ikke bliver så stort som hidtil. Det står klart, efter Energistyrelsen offentliggjorde de nye takster til næste ansøgningsrunde til Bygningspuljen i september.

Den mest energieffektive varmepumpe (A+++) vil få i omegnen af 19.000 kroner i tilskud til boligejeren med et gennemsnitligt hus på 140 kvadratmeter. Det er 9000 kroner mindre end første ansøgningsrunde i oktober sidste år, hvor tilskuddet lød på hele 28.000 kroner. A

Oprindeligt der planlagt to tilskudsrunder i løbet af sensommer og efterår, men det bliver nu slået sammen til én ansøgningsrund i september.

Tilskud til andet end varmepumper målrettes, ifølge Energistyrelsen, bygninger med energimærke E, F og G. Bygninger med bedre energimærke kan derfor ikke få tilskud.

Årets pulje er på 675 millioner kroner. Ved den første ansøgningsrunde i foråret var der 250 millioner, som blev opbrugt på 12-13 timer.